16 Aralık 2016 Cuma

Neden CE İşareti İşareti?

CE işareti (işareti), AB'ye uymak zorunlu olan bazı Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında ürünlere eklenmiş bir işarettir bu nedenle, bu mevzuat kapsamına giren ve tedarik edilecek olan ürünlerin zorunlu olması zorunludur AB Üyesi Ülkelerdeki pazara sunmak.

1996 yılı başında AB ile ülkemiz arasında yürürlüğe giren Gümrük Birliği, tarımsal ürünler dışındaki malların serbest dolaşımını öngörüyor. Ülkemiz, Gümrük Birliği ve AB ile ilgili olarak üçüncü ülkelerden farklı bir konuma gelmiştir. Bu fark sadece malların AB üyesi ülkelere satılmasında tam yetkiye girmek zorunda kalmamak değil, aynı zamanda Birlik'te malların üretiminde belirlenen standartların Türkiye açısından zorunlu hale gelmesidir.
Bu bağlamda, Türkiye'de CE işareti , üretim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır ve Türk mallarının kalitesini artıracaktır.

Bu aşamada, Türkiye'deki 23 ürün grubunun üreticileri için öncelik yalnızca AB'ye ihraç edilmesi zorunlu olan CE işareti (sertifika) için zorunlu hale gelecektir; bu tarihten itibaren ürünlerimizin piyasaya sunulmasında zorunludur. Daha fazla bilgi için Sistem Kalite Sayfasını ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder